FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED ATT RESA I BIL

Att resa i alla dess former är strålande med en oöverträffad känsla av frihet. En del föredrar att resa med bil medan andra hellre föredrar att resa med buss, cykel, tåg och andra transportsätt. Allting har sina för- och nackdelar och bilen är inget undantag. Härnäst presenteras därför de främsta fördelarna och nackdelarna med att resa i bil.

3 fördelar med bilen

1. Flexibilitet En av de främsta fördelarna med att ha en bil är dess flexibilitet. Med bilen kan du stanna var som helst och välja den väg som bäst passar dig. Du kan välja hastighet och köra på tider som passar dig. Bilen tillåter dig även att ta med dig familjemedlemmar eller vänner utan den extra kostnad som annars uppstår i kollektivtrafiken.

2. Utsikt En andra fördel med bilresor är de fantastiska utsikter det ger, något som inte alltid kollektivtrafiken ger på grund av folkmassorna. När du reser med bil kan du lugnt njuta av utsikten utan trängsel och höga ljud. Om du känner för det kan du till och med stanna till och ta fantastiska bilder på landskapet.

3. Social aktivitet Bilen ger ökade möjligheter till sociala aktiviteter och evenemang. Detta har fördelen att stimulera kulturella utbyten och chansen att lära nya trevliga människor.

3 nackdelar med bilen

1. Avstånd För kortare resor är bilen utmärkt. Dock kan det bli besvärligt vid långa resor då det tar mycket tid och leder till trötthet, speciellt under morgonrusningen och trafikstockningar. Dessutom kommer du och passagerare sitta fast i trafikens alla avgaser och föroreningar.

2. Dolda kostnader Bilen är varken det billigaste eller säkraste transportmedlet. Vad händer om bilen plötsligt går sönder och du är på väg till ett viktigt affärsmöte? Ja, det kommer leda till både reparationskostnader och en förlorad affär, förutom om du äger en bil från Mitsubishi Motors som är kända för sin kvalitet. Ytterligare kostnader som uppstår är sedan skatter, service och bensin som blir höga i längden.

3. Dåligt väder En annan nackdel är vädret som kan göra betydlig inverkan på resans upplevelse. För långa resor bör förberedelser för dåligt väder göras för att resan bli så säker och praktisk som möjligt. Däribland kan halka, regn, snö och storm påverka körförmågan allvarligt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis