Tesla skippar bitcoin av klimatskäl

En av de mest intressanta bilmärkena idag är amerikanska Tesla med sin extremt innovativa grundare Elon Musk som grundat flera kända företag, exempelvis Pay Pal. Kryptovalutan bitcoin stod på tur att etableras men spolas nu av klimatskäl.

Tesla är först med det mesta – snart skulle man köpa och sälja bilar med bitcoin och köpte på sig bitcoin för en och en halv miljard. Nu har man backat på grund av att miljöfarliga fossila bränslen används vid bitcoin mining och transaktioner. Om detta blir miljövänligt kommer man förmodligen att tänka om eftersom Musk och Tesla tror på kryptovalutan.

Miljömedveten

Elon Musk är välinformerad både vad gäller miljön och teknologi, han arbetar passionerat med att skapa hållbara transporter och involverar sig i att bekämpa hotet i klimatförändringen. Under 2021 visar siffror att processen för mining av kryptovalutor, vilket innebär att man använder datorns processkraft, använder mer elektricitet än länderna Sverige och Malaysia tillsammans.

Extremt spännande och innovativt

Har du bokat ett virtuellt möte med den supersnygga Model 3 eller är du intresserad av att veta mer om Supercharger-laddarna? Teska har passerat 500 Superchargers i Sverige fördelat på 45 laddstationer, samtliga med V3-laddare och 250 kilowatts effekt. Inom EU totalt finns det över 6000 laddare.

Söder om Houston bygger Teslas partner Gambit Energy Storage ett 100-megawatt energi lager. Teslas Autopilot system knackar på dörren till andra bilmärken, detta är inte omöjligt. Biltillverkare väntar för att se vad dessa tredjepartssystem kan ge. Tesla beslöt också att ta kontroll över batteriproduktionen och bygger sina egna batterifabriker, man menar att kraven måste höjas avsevärt för att klara att göra den fulla omställningen till el-bilar.

År 2021 blir en bra svenskt Tesla-år, ny anläggning öppnas i Umeå vilket blir Sveriges sjätte Tesla Center, avsett att underlätta för Tesla-ägare i Norrland. Idag fins 13 mobila servicetekniker som ska täcka hela landet, men fler är att vänta. Sverige välkomnar Tesla!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis