Viktigt att teckna bilförsäkring

När du köper och äger en bil är det väldigt viktigt att du även skaffar dig en bra bilförsäkring. För att du ska få köra i trafiken måste du ha tecknat minst en trafikförsäkring. Men det rekommenderas även att du väljer en ytterligare försäkring, antingen en halvförsäkring eller en hel. Dessa ger dig mer skydd och ersättning ifall du skulle råka ut för en olycka eller när bilen går sönder. Men vilken försäkring bör du välja? Det beror på hur mycket pengar din bil är värd, om den är begagnad eller helt ny. Det finns en rad med olika bilförsäkringar att välja mellan från flera försäkringsbolag.

Det rekommenderas att du börjar med att tänka efter hur mycket skydd du behöver. Läs gärna igenom vad de olika försäkringarna täcker. Sedan kan du besöka hemsidan Insplanet och göra en jämförelse med olika bilförsäkringar. Vad som ingår i försäkringen, kostnad för den och så vidare.

De olika bilförsäkringarna

Trafikförsäkringen är ett måste när du köper en bil och ska köra den på allmänna vägar. Det rekommenderas att du tecknar denna just innan du köper bilen, du kan ofta välja att aktivera den ett visst datum. Förutom trafikförsäkringen bör du även ta en titt på andra bilförsäkringar som kan täcka eventuella skador som uppstår på din bil. Ett tips är att du läser igenom olika guider på nätet för att lättare kunna hitta vilken försäkring som passar dig, din bil och din plånbok bäst.

Tänk även på att jämföra bilförsäkringarna någon gång varje år för att se ifall du har den bästa, eller om det finns bättre alternativ du kan byta till.

Halvförsäkring

En halvförsäkring ger dig samma skydd som en trafikförsäkring. Men det ingår även stöldförsäkring, brandförsäkring, allriskförsäkring, räddningsförsäkring, rättsskyddsförsäkring och maskinförsäkring. Denna bilförsäkring är ett bra alternativ ifall du köper en bil där vagnskadegarantin ingår. Det ger dig nämligen ungefär samma skydd som du får ifall du väljer att teckna en helförsäkring.

Helförsäkring

Köper du en bil där det inte ingår en vagnskadegaranti kan det vara bra ifall du väljer att teckna en helförsäkring. Den ger samma skydd som trafik- och halvförsäkringen plus en vagnskadeförsäkring.

Råkar du ut för en trafikolycka, skadegörelse eller någon annan typ av yttre olyckshändelse, kan vagnskadeförsäkringen ersätta eventuella skador som uppstår. Trafikolyckor innebär inte endast kollisioner med andra fordon utan kan även innebära dikeskörning. ”Annan yttre olyckshändelse” innebär till exempel ifall ett träd skulle blåsa ner och ramla över bilen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis