Krocktestade bilindredningar från Worksystem

Att jobba som hantverkare på fältet är i mångt och mycket att ha bilen som arbetsplats. Det är fint för det mesta, det är omväxlande och tanken att man är privilegierad jämfört med dem som varje dag sitter på ett och samma kontor är sällan långt borta.

Men det innebär också en risk att befinna sig ute på vägarna många gånger varje dag. Särskilt när man skumpar runt med mängder av tung utrustning i packutrymmet där bak. Trots det finns det faktiskt inga krav idag på att bilinredningar ska krocktestas. Det är minst sagt förvånande, särskilt med tanke på hur många som är beroende av dem i sin vardag.

Worksystem krocktestar allt

Worksystem är en väletablerad tillverkare av Bilinredningar som tagit fasta på att det är självklart att krocktesta utrustningen de säljer trots att det inte finns något lagkrav på det. De tillverkar och säljer flexibla bilinredningar som går att anpassa till de flesta förutsättningar. Det spelar ingen roll om du är elektriker, snickare, målare eller någonting helt annat – om du har ett yrke som kräver att du har verkstaden med dig i bilen så har de produkterna som gör det möjligt. Worksystem testar all bilinredning de tar fram så att den motsvarar standarden ECE R017. Om du inte har någon aning om vad det innebär så kan jag berätta att det är det test som Frankrikes säkerhetsinstitut använder sig av.

Worksystem genomför dels kollisionstester enbart med själva inredningarna genom att placera dem på en hastighetssläde som i 50 km/h får krocka in i en barriär. Självklart testar de också genom att montera sina bilinredningar i riktiga bilchassin.

Olyckor i låga hastigheter kan få allvarliga konsekvenser

Risken med att inte ha krocktestad bilinredning består förstås i att olyckor även i låga hastigheter kan få tunga föremål att orsaka allvarliga skador. Worksystem själva är trots det noggranna med att påpeka att hur bra bilinredning du än har så ska du ha koll på hur stor maxlasten är för din bil och inte överskrida den. Du bör också ha viss insikt i hur du på bästa sätt säkrar lasten, utöver de möjligheter du får med Worksystems bilinredningar.

Kör säkert på vägarna och ha koll på all din utrustning med praktisk bilinredning från Worksystem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis