Bildäck

När du tar beslutet om vilken bil som passar dig så är det många som tänker att alla val redan är gjorde, men så är inte fallet. En av de viktigare besluten vad gäller val av bilar är valet av däck. Varför är det så viktigt att välja rätt däck för dig och din bil?

Varför är däckvalet viktigt?
En av de absolut viktigaste anledningarna till varför val av däck är säkerheten. Enligt trafikverket.se så hade man kunnat förhindra väldigt många olyckor ifall förarna hade valt rätt däck.  I Sverige så har vi onekligen ett konstigt väder, vi blir inte längre förvånade ifall det kommer en snöstorm i slutet av april, inte heller om den varmaste dagen på året är i mitten på september.

 

Vilka krav bör du ställa på dina däck?
Genom att titta på däckmönstrets form och djup så kan du se vilka typer av underlag som
däcket är mest anpassat för. Du måste veta vilken bredd på däcken som är bra för dig och din bil, har du t.ex. valt för breda däck så ökar risken att råka ut för vattenplaning.

Bildäcken är en av de absolut viktigaste delarna av din bil, om valet står mellan två olika däckmodeller där det ena är från ett känt varumärke som kostar lite mer, och det andra företaget har ett billigare alternativ där de hävdar att däcket är lika bra, ta inte risken.

Det vi anser att ni bör sätta till mest pengar till hos era bilar är däcken, då ett par hundralappar extra kan vara skillnaden mellan liv och död.

Vi tycker att kvalitén på däcken är jätteviktig. Ett bildäcks arbete är likt en tolk, är inte kvalitén hög nog så fungerar det inte alls, därför använder vi oss av Herotolk.se.

 

Lägre driftkostnad och sparar på miljön
Förutom det faktum att bilen blir betydligt säkrare vid rätt val av däck så är det bra att veta att ifall man lägger ut lite extra vid inköpet av bildäcken så kommer man i slutändan troligtvis att tjäna in de extra pengar som man lade ut vid inköpet.

Hur kan jag tjäna in pengarna om jag köper dyrare däck?
Anledningen till att det är mer lönsamt både för dig, din bil och miljön är följande:

Däckens livslängd är betydligt längre, de bryts ej ned lika lätt och släpper ut giftiga kemikalier.

Däckens tryck håller sig längre, vilket betyder att bilen inte slits ut lika mycket ifall man kör längre sträckor.

Bilen rullar/stannar mycket snabbare, vilket betyder att man gör av med mindre bensin då man inte behöver använda sig av pedalerna lika mycket för att få bilen dit man vill.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis