Ordning och reda i garaget

Oavsett om man har ett mindre garage eller om man äger en större bilverkstad är det viktigt att hålla ordning på saker och ting. Har man inte koll på var man har sina saker blir det både tidskrävande och jobbigt att arbeta med bilen. Ibland kan det dessutom vara så att man behöver ett verktyg snabbt, om ett läckage skulle uppstå till exempel. Då är det bra att ha koll på var den aktuella utrustningen eller det specifika redskapet finns.

Bra förvaring är a och o

I ett garage är det viktigt att ha bra förvaring. Hos Fröbergs finner man både bra bänkar och utmärkt förvaring till däck. Just däckförvaringen passar in både i hemmagaraget och i verkstaden. Däcken behöver förvaras på ett bra sätt för att hålla länge. De kan antingen stå på tvärliggande reglar eller ligga ner. De bör dock absolut inte stå på ett platt underlag. Även när det gäller skruvar, muttrar, och små verktyg är det viktigt att hålla reda på dem. En verktygstavla eller en rullande verktygsvagn kan vara bra att ha.

En bänk att arbeta vid är bra

Ibland är det skönt att kunna lägga ifrån sig saker under tiden man arbetar. Man kanske behöver kunna olja in något, eller så får man avbryta sitt arbete en stund. Det också bra att ha ett skruvstäd fäst på bänken för att kunna spänna fast olika saker. Ibland kan det vara så att bildelar av olika slag rostat ihop och då kan man behöva ta till lite våld för att få loss dem. Skruvstädet kan också användas för att pressa ihop delar som ska limmas.

Billyft och domkraft

I större verkstäder har man i regel en eller flera billyftar som man fäster i golvet. Man kan inte flytta på dem och det enda man behöver tänka på är att de bör servas med jämna mellanrum. I ett mindre garage har man oftast bara en domkraft. Det är dock viktigt att tänka på att domkraften kan ge vika och orsaka allvarliga skador. Det kan vara klokt att hålla koll sina domkrafter så att man vet att de är i bra skick. Det är dock som så att man aldrig bör lita på domkraften helt och fullt. Man bör alltid palla upp bilen under arbetet.

Ordning bland vätskor och annat

I ett garage eller i en verkstad behöver man också ha koll på hur brandfarliga vätskor och liknande förvaras. I de allra flesta fall krävs det tillstånd för förvaring av varorna. Vissa undantag finns dock för förvaring och bruk i privata hem.

Det kan vara bra att se till att man har ett brandsäkert skåp i verkstaden och att det inte står i närheten av värmeutvecklingar eller gnistbildningar. På så sätt minimerar man brandrisken.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis