Köpa in en företagsbil

När man startar upp ett företag för första gången kan det kännas som en onödig investering att köpa in en företagsbil. Man kanske sköter det mesta arbetet hemifrån eller har man en egen privatbil som man använder. När företaget utökar kan det vara dags att investera. Kanske har man en familj som behöver den privata bilen under tiden man är på arbete? När det gäller inköp av en företagsbil finns det dock en hel del att tänka på.

Ta ett lån för att köpa bil

En av de första sakerna man bör fundera över är hur man ska finansiera inköpet av bilen. Om man köper en begagnad bil finns det antagligen en chans att man kan betala den kontant. Ska man däremot köpa en ny bil är chansen inte lika stor. Det finns speciella billån man kan ta men ett annat alternativ är att ta ett företagslån via till exempel Capcito för att också kunna använda en del av pengarna till annat. Det är alltid bra att ha en liten buffert till hands i företaget om något skulle hända.

Köpa en ny eller begagnad bil?

En sak man bör fundera över är om man ska köpa en helt ny bil, eller om det går bra med en begagnad variant. Det är en speciell känsla att köra runt i en helt ny bil och man kan inte komma ifrån att de många gånger har flera finesser som gör körningen med behaglig. Med en ny bil har man dessutom garantier och liknande som ofta saknas på en begagnad variant. Nackdelen är att nya bilar kostar en hel del mer. Dessutom finns det oftast inte lika många reparationer man kan göra på egen hand när det gäller de nya bilarna.

En begagnad bil kan man få för några tusenlappar. Då kan det vara så att man får göra en del jobb på den. Mycket kan man dock göra själv om man är lite händig.

Att tänka på när man ska välja företagsbil

När man ska välja en företagsbil bör man fundera över hur pass stor bil man behöver i företaget. Ska man forsla stora saker eller virke kan man behöva en större bil. Är det bara ett transportmedel för företagaren kan det vara mer lönsamt att välja en mindre bil som inte kostar lika mycket i skatt. Mindre bilar drar ofta också lite mindre drivmedel än vad större varianter gör.

Reklam på bilen

Det kan vara klokt att sätta företagsreklam på sin bil. Det kan man till exempel göra med hjälp av olika dekaler med mera. Det kan enkelt tas bort om man sedan skulle vilja köpa en annan företagsbil och sälja den gamla. Genom företagsreklamen kan flera personer upptäcka företaget när man parkerar bilen eller kör genom städer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis