Lyxiga limousiner

Är du en av dem som upplevt den mycket speciella känslan av att åka i en limousine? Då vet du, till skillnad av oss som fortfarande drömmer om att få göra det, hur det är att bekvämt luta dig tillbaka på de djupa lädersätena, känna gunget när fordonet glider fram längs gatorna och kanske ha ett glas bubbel i handen också. En limousine är en lång bil i lyxvariant och ofta är färgen svart eller vit. Numer kan man dock också se andra färger. Varför inte ta en tripp I en rosa limousine, exempelvis?

Parkerad vit limousine

Från början byggdes limousinerna av de klassiska bilmärkena, exempelvis Chrysler och Bentley. På senare år har även andra bilmärken, som Volvo, Audi och BMW, också börjat producera egna limousiner. Att hyra limousine var förut förbehållet personer med stor budget, men idag kan faktiskt de flesta hyra en limousine, utan att det är alltför påfrestande för plånboken och hushållskassan. Det har blivit allt vanligare att hyra en limousine för festliga tillfällen av varierande slag. Det kan vara inför en student, ett bröllop eller en firmafest. Det finns gott om företag som tillhandahåller Limousine-service. Ett av dem är väletablerade L-cab.se. Företaget erbjuder bilresor i lyxigt och elegant stil, med välklädda chaufförer som öppnar dörrarna och bär bagaget åt dig.

Det finns också limousiner som är extravaganta och något alldeles utöver det vanliga. De brukar åkas av politiker, högt uppsatta affärsmän och en del kändisar. USA:s tidigare president Barack Obama åkte en limousine som kallades the Beast. Med all specialutrustning den innehöll, var den värd ungefär 26 miljoner kronor. Amerikanerna gillar stort och det är även där världens längsta limousine finns. Den är mer än 30 meter lång och tillverkad av företaget Hollywood Cars. Bilen heter lämpligt nog American Dream och är av märket Cadillac. Vrålåket har 26 hjul, men kan faktiskt köras som en vanlig bil.

Gammaldags limousine vid vägkorsning

Under vintern har vi kunnat se den fina TV-serien ”Madame Deemas underbara resa” på SVT. Den handlar om när en syrisk filmstjärna reser runt i en Limousine i Sverige för att leta efter det perfekta sommarhuset, något som Deemas man drömmer om att köpa. Han har fäst sig vid det trevliga svenskarna och stillheten i den svenska naturen. Deras resa går i limousine genom landet, från Bohuslän till Lappland.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis