Nyheter på bilmarknaden

Försäljningen av personbilar försätter att blomstra i Sverige. Antalet nyregistreringar av personbilar ökar och orderingången visar på en bilbransch som aldrig kanske har varit så bra som just nu. Den ökande anskaffningen av personbilar gäller både äldre och nya årsmodeller och inte sedan statistik började föras 1946 så har så många bilar sålts under maj månad i Sverige. Idag är många nyare modeller både prisvärda och miljövänliga. De har ofta en häftig design med många intressanta nyheter.

Flera olika faktorer bidrar till denna allmänt ökade köpkraft, räntorna är låga och arbetsmarknaden i Sverige är stabil. Befolkningen växer och en effektiv andrahandsmarknad har också hjälp till att skapa en allmänt ökad köpkraft. Även om en ökad bilförsäljning kan låta som dåligt för miljön så väljer många svenskar att köpa miljöbilar. Populära bilar är Volvo V70II, TW Golf och VW Passat. Nya bilar släpper ut mindre utsläpp och de är dessutom säkrare att köra.

Trenden tidigare var att försöka optimera bensin-och dieselmotorer och att på så sätt få en mer miljövänlig bil. Men många nyare modeller är effektiverare, och det går att hitta en dieselbil som 1200px-murano_cross_cabriolet_reardrar 3 dc per 100 km. Detta innebär att du behöver tanka var 150e mil. Även många bensindrivna bilar är mycket effektivera och det finns bilar som drar 4 dc på 100 km.


Spännande saker sker varje ständigt inom bilindustrin, vissa biltillverkare har alltid varit kreativa och Japanska Nissan tillhör verkligen denna skara. De startade crossoverhysterin med sin
Qashqai som var den första bilen av sitt slag. De försökte också introducera en annan nyhet en sub-cab men Murano Crosscabriolet blev dock aldrig någon succé. Tillverkningen av modellen stoppades tre år efter att den introducerades 2010 på Los Angeles bilsalong.


Att introducera nyheter kräver förutom en bra ny produkt också att man introducerar den till 1200px-land_rover_range_rover_evoque_convertible_2016_-_rear_three-quartermarknaden vid rätt tidpunkt och det är möjligt att marknaden helt enkelt inte vara redo för Murano Crosscabriolet. Nu har Land Rover introducerats en
Range Rover Evoque som är taklös och även Mercedes funderar på att börja producera något liknande.

Titta in och titta hos din bilhandlare och provkör de bilar som faller i smaken. Förbered dig för besöket genom att läsa recensioner om bilar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis