Så sparar du pengar när du servar bilen

Att serva bilen är ett nödvändigt ont och man bör absolut göra det regelbundet för att behålla bilens skick och värde. Det kan dock kosta en del att lämna in bilen till service och därför skippar många att göra det. Det är en dålig idé, för en bil som går sönder på grund av att man inte tar hand om den kostar ofta mycket, mycket mer när den väl behöver lagas. Visste du att det faktiskt går att komma undan billigare med att serva bilen? Läs vidare för tips om hur du kan gå tillväga för att göra just det.

Regelbundet underhåll och en prisvärd verkstad

Även om du har den allra dyraste bilen att serva kan du spara pengar genom att göra underhållet i tid. Det blir helt enkelt billigare i längden eftersom det finns mindre att fixa med den ju kortare tid det är som man gjorde det sist. Det kan löna sig att kolla runt lite för att se vad en enkel service kostar. Priserna kanske inte skiljer sig jättemycket mellan olika verkstäder, men många små summor kan bli en stor summa i slutändan. På samma sätt kan det vara en god idé att lära sig lite enklare underhåll själv. Det är faktiskt inte svårt att byta olja och filter på egen hand och det kräver bara lite övning.

En nyservad bil rullar bättre

En bil som genomgår regelbundet underhåll brukar kosta mindre att köra eftersom den går mer effektivt om alla delar är som de ska vara. Samma sak kan man säga om en vattenberedare. nibe varmvattenberedare eminent skulle till exempel inte alls vara lika effektiv och ekonomisk om man inte kollade igenom kalkavlagringar och andra beläggningar. Många gånger när man lämnar in en bil på service kan verkstaden se att det finns fel på den, långt innan man märker det själv. En annan sak att fundera på är att man ofta får ut mer när man säljer bilen om den har servats med jämna mellanrum. Säljer du bilen kommer du alltså få en bra bit mer i plånboken om du är noggrann med detta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

digitalis